Načítání...
Stárnutí dřeva

Všechny skvělé věci se s věkem mění a vyvíjejí. Víno, whisky, sýr i zahrady WoodBlocX.

Typickou vlastností vyvýšených záhonů, květináčů, opěrných zdí, schodů i zahradního nábytku je, že s věkem dřevo sice ztrácí svou charakteristickou barvu, ale nahrazuje ji krásná stříbrno-šedá patina.

Zšednutí nemá žádný vliv na kvalitu dřeva. Vyvýšené záhony WoodBlocX vydrží minimálně  15 let bez pravidelné údržby. Abychom našim zákazníkům zaručili co nejdelší životnost, jsou bloky WoodBlocX vyráběny pouze z pomalu rostoucích skotských nebo lotyšských borovic. Všechny naše stromy jsou v místě těžby rovnou hrubě nařezány, díky čemuž je zachována vysoká kvalita dřeva. Poté je dřevo ošetřeno tlakovou impregnací na vodní bázi, která pronikne téměř do 100% dřeva. Dřevo tak dočasně získá hnědo zelenkavou barvu, která ale po několika týdnech na vzduch a sluníčku zmizí. 

Změna barvy

Stavby WoodBlocX prochází několika barevnými fázemi. Jak jsme již zmínili, bezprostředně po doručení bývají díky impregnaci vlhké se zelenkavým nádechem (vlevo). Nemusíte se ale bát, během několika týdnů stavba tento nádech ztratí - obrázek vpravo.

Zde můžete vidět několik ukázek stárnutí vyvýšených záhonů. Jeden z našich zákazníků si sestavil svůj záhon ve tvaru L před více než osmi lety a nyní doobjednal ještě velký obdélníkový vyvýšený záhon a víceúrovňový rohový záhon, aby lemoval zahradu. Rozdíl 8 let je jednoznačně patrný. 

Tak jako tak, naše sestavy již není třeba nijak ošetřovat nátěrem. Pokud však chcete svou sestavu barevně sladit například s vaším domem, lze je natřít kvalitní venkovní barvou.

Vyvýšené záhony a květináče představují ekologickou, odolnou, trvanlivou a krásnou alternativu k železničním pražcům či dřevěným prknům. Náš jedinečný systém lze využít i k tvorbě rybníčků, schodů, opěrných zdí či laviček.

Inspirujte se naší nabídkou již nakonfigurovaných sestav, nebo si sami zadejte rozměry do našeho konfigurátoru a ihned tak získáte konkrétní představu o ceně. A pokud si nevíte rady, napište nebo zavolejte my Vám pomůžeme vytvořit stavbu WoodBlocX přesně podle vašich představ.