Načítání...

Opěrné zídky ze dřeva? ANO!

Zahrada ve svahu má svá kouzlo, ale její využití bývá složitější, než v případě rovinného pozemku. Jednou z možností, jak si její údržbu zjednodušit, je rozčlenění do vodorovných teras pomocí opěrných zídek. 

Při stavbě opěrných zídek jde zejména o jejich pevnost a odolnost. Kámen může být pro někoho první volbou, byť se jedná o poměrné drahou záležitost. Obzvláště, pokud si do kalkulace započtete také náklady na práci. Naopak nejlevnější variantou jsou asi dřevěná prkna či trámky. Ta se zase mohou zkroutit, měnit svůj původní tvar a časem se do nich dá hniloba.

 

Vše přesně na míru

Dřevěný stavebnicový systém WoodBlocX kombinuje výhody obou zmíněných variant. Pevností se vyrovná opěrné zídce z kamene, a rychlostí stavby díky absenci základů dřevu. Díky dvojité tlakové impregnaci však neimpregnované dřevo výrazně převyšuje v trvanlivosti, která je zhruba 20 let. Další velkou výhodnou WoodBlocX je variabilita, která umožňuje si sestavit tvary přesně podle konkrétní situace a rozpočtu. Sestavení je snadné a tak si požadovanou stavbu bez problému zvládnete udělat sami. Ušetříte za práci zedníků či tesařů a navíc budete mít hezký pocit z dobře odvedené práce.

Dodávka obsahuje vše, co budete potřebovat

Po objednání požadované sestavy WoodBlocX během několika dnů obdržíte kompletní materiál pro realizaci Vaší stavby. Neexistují žádné skryté náklady, o nichž byste předem nevěděli. Není třeba kopat a betonovat základy. Opěrné zídky WoodBlocX se staví přímo na terén a do země se kotví zemními hřeby. Konečný výsledek může být ponechán bez dalšího natírání a časem získá šedou patinu. Nic vám ale nebrání si stavbu natřít podle vašeho vkusu.

Online konfigurátory a návrhy na míru zdarma

Na našich webových stránkách je možné si nakonfigurovat opěrné zídky dle standardních rozměrů. Pokud máte ale zájem o členitější projekt, pošlete nám vaši představu ve formě  okotované skicy a my vám zdarma zpracujeme kalkulaci včetně grafického návrhu. 

Takže: Proč WoodBlovX?

Pokud stále váháte, zda jsou dřevěné stavby WoodBlocX pro Vás to pravé, zde je shrnutí hlavních výhod:

  • Stavebnicový systém WoodBlocX se skládá z dřevěných bloků spojovaných plastovými hmoždinkami, které společně tvoří pevnou a zároveň pružnou strukturu.
  • Každý kus dřeva je dvakrát tlakově impregnován. Protože druhou impregnaci provádíme až poté, co jsou jednotlivé bloky předvrtány, proniká impregnační látka téměř do 100% dřeva.
  • Dřevěné stavby WoodBlocX vydrží ověřeně 15 let. S největší pravděpodobností ale déle.
  • Každá hmoždinka může udržet 0,9 t bočního tlaku, což dává stěnám opravdu velkou pevnost.
  • Tloušťka zdi je 7,5 cm a je schopna udržet zeminu až do výšky 1 m. V případě vyššího výškového rozdílu lze stavět zídky terasovitě.